Manchester City vandt lørdag FA Cuppen med en 6-0-sejr over Watford. Men Pep Guardiola blev fornærmet på det efterfølgende pressemøde, da en journalist spurgte ind til hans forhold til klubbens ejere. 

Manchester City vandt den nationale treble (mesterskab, ligacup og FA-Cup), da holdet sikrede sig FA Cup-titlen med en 6-0-sejr over Watford i finalen på Wembley. Men på det efterfølgende pressemøde blev der dårlig stemning, da en journalist spurgte ind til Pep Guardiolas forhold til klubbens ejere, som Goal skriver. 

Den spanske manager blev spurgt, om han har fået betaling i form af andre beløb end hans løn fra klubejerne i den arabiske emirat Abu Dhabi. Spørgsmålet skal ses i sammenhæng med, at klubbens tidligere manager Robert Mancini fik fordoblet sin løn ved at modtage andre pengebeløb fra ejerne, da han var i klubben. 

”Er du klar over, hvad du spørger mig om? Du spørger om dette på den dag, hvor vi har vundet ’The Treble’ Anklager du mig?” spurgte Pep Guardiola som svar på spørgsmålet, som efterlod ham tydeligt irriteret. 

Manchester City er kommet i UEFAs søgelys for muligvis at have forbrudt sig mod reglerne om Financial Fair Play. Klubben kan risikere at få karantæne fra Champions League, men foreløbig har UEFA ikke meldt noget ud om den efterforskning af klubben, der er i gang i kølvandet på historier i det tyske magasin Der Spiegel. City har kaldt anklagerne for ondskabsfulde og kritiseret grundlaget for mistanken. Inden kampen mod Watford blev Pep Guardiola også spurgt ind til sit syn på den versende sag. Men han stoler på, hvad klubben siger, understreger han. 

”Hvis UEFA når frem til, at vi har gjort noget forkert, bliver vi straffet. Jeg ved, at folk mener, vi er skyldige, men vi er uskyldige, indtil det modsatte er bevist. I dag er vi uskyldige.”