Danmarks kvindelandshold i fodbold har sikret sig en plads i 1/8-finalerne ved VM, takket være en solid 2-0 sejr over Haiti.

Anfører Pernille Harder viste endnu engang sin klasse ved at omsætte et straffespark til mål i første halvleg, hvilket var hendes første VM-mål nogensinde.

Denne sejr markerer en milepæl for Danmark, da det er første gang siden 1995, at de er avanceret til knockout-fasen ved VM.

Efter en overbevisende sejr over Kina tidligere i turneringen, endte England øverst i gruppen og skal nu møde Nigeria. Danmark, som sluttede som nummer to i gruppen, står over for værtslandet Australien i Sydney.

Kampen mod Haiti startede med høj intensitet fra Danmark. Selvom et tidligt mål af forsvarsspiller Simone Boye blev annulleret af VAR, forblev Danmark fokuserede.

Haitis Dayana Pierre-Louis havde hånd på i feltet, hvilket gav Harder chancen fra pletten. Hun fejlede ikke og sendte bolden sikkert i nettet.

Selvom Harder havde flere chancer for at udbygge føringen, blev to af hendes forsøg annulleret – det ene for offside og det andet for et frispark.

Haiti, som er rangeret som nummer 55 i verden, viste dog stor kampgejst og havde flere gode perioder i anden halvleg. Men Danmarks rutine og kvalitet skinnede igennem, og Sanne Troelsgaard cementerede sejren med et mål i overtiden.

Haiti forlader nu VM uden en eneste sejr, mens Danmark ser frem til deres næste udfordring mod Australien i 1/8-finalerne.

Med den nuværende form og selvtillid kan Danmark helt sikkert drømme stort i denne turnering!