Anførerbindet ikke blot et stykke stof om armen; det er et symbol på lederskab, tillid og ansvar.

Dette blev tydeligt, da Pierre-Emile Højbjerg besluttede at beholde anførerbindet. “Hvis det er min tur, så er det min tur. De andre får lov næste gang,” udtalte Højbjerg med en beslutsomhed, der afspejler hans engagement og dedikation til holdet.  

Den erfarne midtbanespiller udtalte sig efter landskampen mod Færøerne, hvor Danmark vandt 2-0. Blandt andet på mål af Pierre-Emile selv.

Anførerbindet blev båret samtlige 90 minutter. Det skete på trods af at Christian Eriksen, som normalt står foran ham i anførerrækken, blev skiftet ind i pausen.

Alligevel havde Pierre-Emile ingen hensigter om at aflevere anførerbindet, for det var en stolt jubilar og anfører, der løb rundt på banen. Udover at være anfører havde Højbjerg nemlig også jubilæum med sin kamp nummer 75 i landsholdstrøjen.

“Det er den vigtigste trøje for mig i min karriere og mit liv. Det er den her landsholdstrøje. Det er selvfølgelig stort at have ’et par’ kampe i den og så bindet om armen,” fortalte Pierre-Emile til den danske presse efter kampen.

“Jeg er stolt og i dag er hjertet fyldt op med glæde.”