Sheffield United har taget en beslutning. De har fyret manager Paul Heckingbottom efter en række skuffende resultater i Premier League.

Det er sæsonens første managerfyring i Premier League. Klubbens ejer, Prince Abdullah Bin Mosaad Al Saud, fortalte om fyringen i et interview med TalkSPORT, hvor han også afslørede udnævnelsen af Chris Wilder som Heckingbottoms efterfølger.

Heckingbottoms afsked kommer i kølvandet på et ydmygende 5-0 nederlag til Burnley, hvilket efterlod Sheffield United på bunden af Premier League-tabellen.

Klubben har kun vundet én ud af 14 kampe i den øverste række, og har både indkasseret flest mål (39) og scoret færrest (11) i ligaen.

Fyringen er en kontrast til sidste sæson, hvor Bournemouths Scott Parker blev fyret efter blot fire kampe.

Chris Wilder, der tidligere har ledet United, havde stor succes i sæsonen 2019/2020, hvor han førte holdet til en 9. plads i Premier League – deres bedste placering siden 2006/07. Klubbens nuværende præstationer står i skarp kontrast til denne succes, med yderligere ydmygende nederlag, herunder et 8-0 nederlag til Newcastle United – det største nederlag nogensinde på Bramall Lane.

Sheffield Uniteds præstationer denne sæson har været så dårlige, at de har fået færre point end Derby County gjorde i deres berygtede 11-points 2007/08-sæson.

Ifølge Oddschecker er Erik ten Hag fra Manchester United nu den næstmest sandsynlige manager til at blive fyret, efter en skuffende start på Premier League-sæsonen både i indenlandske og europæiske turneringer.