Tottenham-spilleren Danny Rose glæder sig til fodboldkarrieren en dag er ovre, så han slipper for at høre på racistiske tilråb fra tilskuerpladserne. Racisme straffes alt for lidt, mener han. 

Den 28-årige venstreback Danny Rose blev udsat for racistiske tilråb og abelyde, da England spillede gruppekamp i kvalifikationen til EM på udebane mod Montenegro for nylig. Siden var det så Juventus-spileren Moise Kean, der fik en lignende behandling fra Cagliaris fans, da han jublede oven på en scoring, hvorefter holdkammeraten Leonardo Bonnuci mente, at den 19-årige angriber selv provokerede og havde et medansvar for tilråbene.

Hændelser, der har fået Tottenhams Danny Rose til at sige, at han glæder sig til, at hans fodboldkarriere en dag er overstået, så han slipper for at stå model til den form for racisme

”Jeg har fået nok. I øjeblikket programmerer jeg mig selv til at tænke, at jeg har fem-seks år tilbage i fodbold, og jeg glæder mig, til det er forbi, når jeg ser på, hvordan tingene foregår i øjeblikket. Jeg vil bare gerne ud af det,” siger venstrebacken ifølge Goal. 

Der er for meget politik i fodbold, og han er trist over, at der ikke bliver gjort mere for at bekæmpe racismen. Små bøder og karantæner er ikke nok.

”Når lande får en bøde i størrelsesorden af, hvad jeg bruger på en aften i byen i London, hvad forventer man så? Når straffen ikke er højere, hvad regner vi med? Du kunne se vores manager (Pochettino) få to kampes karantæne blot for at konfrontere Mike Dean (dommer i Premier League) i Burnley. Mens et land får en lille bøde for at tolerere racisme. Jeg mener, at det er en farce. Det er der, vi er i fodbolden i øjeblikket. Indtil vi ser hårdere straffe, er der ikke meget forandring i vente,” siger Danny Rose, der i øjeblikket håber på, at UEFA straffer Montenegro hårdt for tilskuernes opførsel i kampen mod England. 

Tilråbene var dog ikke noget, der påvirkede hans spil, siger han til Goal. 

”Jeg er en stor dreng, og jeg ved, at de tre point ikke er det vigtigste, når man gennemgår den slags. Men jeg ville bare koncentrere mig om at hjælpe holdet til at få tre point, så vi kunne komme videre og komme væk fra Montenegro så hurtigt som muligt.”