Wayne Rooney mener, at der er brug for mere handlekraft blandt spillerne i hans tidligere klub. 

Wayne Rooney spiller i dag for D.C. United i den amerikanske Major League Soccer, men den 33-årige angriber følger stadig med i, hvordan det går hans tidligere klub Manchester United. Til Wayne Rooney-Podcast fortæller den mest scorende spiller i klubbens historie om, hvad han mener er blandt årsagerne til, at den traditionsrige klub har underpræsteret i denne sæson. Først og fremmest mener Rooney, at det er vigtigt, at manager Ole Gunnar Solskjær og resten af hans trænerteam udstråler autoritet. 

”Spillerne er nødt til at frygte Ole Gunnar, de er nødt til at frygte Michael Carrick. De skal både respektere dem og frygte dem,” siger den tidligere engelske landsholdspiller, som også mener, at effekten af sociale medier ikke altid har været positiv for Unitedspillerne. 

”Du ser spillere, som taber en kamp og poster et eller andet på sociale medier om deres nye tøjkollektion, deres nye aftershave eller hvad det kan være – og det finder jeg bemærkelsværdigt. Når tilhængerne undrer sig over, hvorfor spillerne poster den slags, kan de altid sige, det handler om marketing, men de bør også tage ansvar.”

Det er fint med promovering og marketing, mener Rooney, som også selv har marketingfolk, der arbejder for ham. Men det skal være spilleren, der er i kontrol. 

”Hvis man gør det, skal man også tage ansvar for det. Mange af de her spillere finder altid nogle at gemme sig bagved. Det gælder både på sociale medier og på fodboldbanen. Det er sådan, de gør,” siger Wayne Rooney i podcasten. 

Paul Pogba er en af de Manchester United-spillere, der har fået kritik for at være meget synlig på sociale medier – og også i perioder, hvor det er gået dårligt for klubben på fodboldbanen.