Sponsoreret indhold

Ondt i ryggen betegnes ofte som en folkesygdom herhjemme. Det gør det, fordi der er så mange mennesker, der lider af rygsmerter. De kan være opstået af forskellige årsager, og de kan være meget vanskelige at komme af med igen. Derfor er det super vigtigt, at du gør, hvad du kan for at tage sådan nogle smerter i opløbet. 

Rygsmerter kan for eksempel opstå i forbindelse med hård træning. Det kan være forbigående muskelspændinger, fordi du har trænet for hårdt eller for uhensigtsmæssigt. Den type smerter bør ikke få lov til at sætte sig for godt fast, for så kan de være svære at få bugt med. 

Ømhed efter træning

For at forebygge, at du får ondt i ryggen efter træning, så er der flere ting, du kan gøre. Du kan sørge for ikke at overtræne, og du kan sørge for ikke at lave øvelserne på en uhensigtsmæssig måde. Desuden kan du lave de nødvendige afspændingsøvelser, som kan være lidt svære at huske at få gjort. Det vil alt sammen være medvirkende til, at du mindsker risikoen for, at ømheden bliver til deciderede smerter, som kan blive langvarige.

Det er også vigtigt, at du har en god stol at sidde i, når du har ondt i ryggen efter træning. Hvis du har et kontorjob, så er det helt afgørende, at du har en ergonomisk rigtig stol som arbejdsstol.

Find den rette kontorstol

Det er altid vigtigt at have en ergonomisk korrekt kontorstol at sidde i. Når du skal sidde og arbejde i den i løbet af en hel arbejdsdag, så betyder ergonomien og komforten alt. Har din kontorstol ikke den rette kvalitet, så kan du over tid udvikle nogle rygsmerter, som er nærmest håbløse at komme af med.

Døjer du med ondt i ryggen, eller har du af og til ondt i ryggen, efter du har trænet, så er du nødt til at kigge på din kontorstol. Lever den op til de kvalitetskrav, du kan stille til en moderne kontorstol? Hvis den ikke gør det, så må du se dig om efter en, der gør det.

Hvad er en god kontorstol?

En god kontorstol skal først og fremmest være komfortabel at sidde på. Dernæst skal den være indstillelig, sådan at den passer perfekt til dig, og sådan at den kan følge med din krop, når du ændrer siddestilling. Desuden skal den kunne støtte hele bagsiden af din krop. Materialet skal være slidstærkt, behageligt og åndbart, og der skal gerne være mulighed for at armlæn.

Du kan se mere om, hvad du kan forvente af en god kontorstol her på denne side, hvor nogle af de bedste kontorstole er blevet testet og vurderet. Dermed kan du se, hvilke kvalitetskriterier du kan være opmærksom på, at en god kontorstol skal have.

Tag rygsmerter i opløbet

Du bør gøre alt, hvad du kan for at undgå at få nogle permanente rygsmerter. De kan bide sig så godt fast, at de ikke forsvinder, og det kan i den grad mindske din livskvalitet. Sørg for at holde din ryg sund og stærk, og sørg for ikke at lave nogle uhensigtsmæssige bevægelser med lænden eller ryggen. Træn på den gode måde, hvor ryggen bliver brugt, uden at den bliver overanstrengt. Sørg for at få strakt ud efter træning, og lav nogle gode rygøvelser i løbet af din arbejdsdag. Det gælder både, hvis du har et kontorjob, og hvis du har en anden type job. Din ryg skal simpelthen have særbehandling, uanset hvordan din dag er.

Mærk efter, hvordan din ryg har det. Har du ømheder eller smerter, så handl på dem. De signaler skal du altid tage meget seriøst.