Unai Emery er netop blevet fyret som manager i Arsenal efter en længere periode med svingende resultater. Frederik Ljungberg tager foreløbigt over på posten. 

Han nåede kun et få knapt halvandet år på posten, Unai Emery, der tog over som manager i Arsenal efter Arsene Wenger. Men nu gik den ikke længere. Emery og Arsenal har ikke fået en sejr i de seneste syv kampe, så fyresedlen kommer nok ikke som den store overraskelse for mange. Svenske Frederik Ljungberg tager imidlertig over som ’caretaker’, mens klubben leder efter en langsigtet løsning som afløser på managerposten.

Som klubben skriver på sin hjemmeside i en officiel pressemeddelse: 

”På vegne af bestyrelsen og klubbens ejere Kroenke Sports & Entertainment, siger Josh Kroenke: Vi takker Unai og hans kollegaer, som har været vedholdende i deres indsats for at bringe klubben tilbage på det niveau, vi forventer og forlanger. Vi ønsker Unai og hans team fremtidig succes,” som det hedder i beskeden, hvor det understreges, at beslutningen er truffet på baggrund af dårlige præstationer og manglende resultater. 

”Vi har bedt Freddie Ljungberg om tage ansvar for førsteholdet den næste tid. Vi har fuld tiltro til Freddies evner til at bringe os videre. Vi leder efter en ny førsteholdstræner, og vi kommer med en udmelding, når denne proces er komplet.”

I den engelske sportspresse er spekulationerne om den mulige afløser i Arsenal i fuld gang. Hvis Ljungberg får succes på kort sigt, er det en mulighed, at han får tilbudt en fast kontrakt, skriver Sky Sports, som også nævner Mikel Arteta som et bud. Den tidligere Arsenal-spiller er i øjeblikket assistenttræner for Pep Guardiola i Manchester City. Et andet bud er Mauricio Pochettino, der netop er blevet fyret hos lokalrivalerne fra Tottenham. Ligeledes nævnes Massimiliano Allegri, der i øjeblikket er fri på markedet.