Borussia Dortmund spillede en fremragende første halvleg i Champions League-finalen mod Real Madrid, men endte med et 2-0 nederlag. På trods af skuffelsen er holdet fulde af stolthed over deres præstation.

En stærk start, men ingen mål

Dortmunds træner Edin Terzić udtalte, at holdet spillede en fantastisk kamp og fortjente mere, især efter en dominerende første halvleg.

Han sagde: “Vi spillede en rigtig god kamp. Vi viste, at vi tror på os selv og gjorde mange ting rigtigt. Forskellen var, at de havde den afgørende killer instinct.”

Det skriver Bundesliga.com.

Klubbens CEO, Hans-Joachim Watzke, var også tilfreds med holdets indsats og sagde, at de burde have taget føringen i første halvleg, hvilket kunne have ændret spillets forløb.

“Men man kan ikke bebrejde holdet, vi gjorde det godt,” tilføjede han.

Pride og skuffelse hånd i hånd

Sportsdirektør Sebastian Kehl var ligeledes imponeret over holdets præstation, selvom han udtrykte sin skuffelse over det tætte nederlag.

“Vi spillede en fremragende første halvleg og havde kampen fuldstændig under kontrol. Vi fortjente at vinde i dag,” sagde Kehl. “Vi er stolte af os selv og vores fans, men vi er stadig meget skuffede.”

Spillere som Mats Hummels og Gregor Kobel delte også deres tanker efter kampen. Hummels sagde, at han var “utrolig stolt” af holdet, mens Kobel påpegede, at det var normalt at føle skuffelse efter en sådan kamp og chance. Julian Brandt tilføjede, at smerten ved nederlaget langsomt begynder at sætte ind, men at holdet formåede at få Real Madrid ud i tovene i første halvleg.

Respekt fra modstanderne

På Real Madrids side indrømmede spillere som Jude Bellingham og Thibaut Courtois, at Dortmund var det bedre hold i første halvleg, men de roste deres eget holds evne til at være afgørende i de vigtige øjeblikke.

“Hvis du ikke slår os ud, kommer det tilbage og hjemsøger dig,” sagde Bellingham. Courtois tilføjede, at de var heldige i første halvleg, men at de formåede at vende kampen i de afgørende faser.