Den tidligere Real Madrid-spiller Michel Salgado kalder Arsenals manager for speciel og i stand til at skabe resultater, men ikke i stand til at håndtere stjerner som Mezut Özil.

Unai Emery er en dygtig træner, så længe han ikke skal bestemme over store egoer og superstjerner. Det er udmeldingen fra Michel Salgado, der spillede i årevis for Real Madrid, og som også har været forbi Blackburn Rovers.

Til det amerikanske medie Stadium, siger Salgado, at Emery minder om Rafael Benitez og har brug for at kunne rotere sine spillere og for at udvikle dem. Med store navne i truppen bliver det vanskeligt, mener den tidligere højreback. 

”Han har brug for en trup uden store navne og store egoer. Det kan han ikke håndtere. Han har brug for en trup med spillere, der arbejder for holdet. Spillere, han kan forme og udvikle, så de passer i hans system. Hvis de ting er på plads, og spillerne er klar til det, så kan han opnå resultater, som han gjorde med Sevilla, hvor han vandt tre Europa League-titler, fordi spillerne var klar til at arbejde for ham.”

I Sevilla havde Unai Emery dygtige spillere til rådighed, men ingen store stjerner, mener Salgado. Og det var afgørende. 

”Jeg tror, han har brug for at lære, hvordan han skal håndtere store egoer. Det er han stadig i gang med. Jeg ved, at det var svært for ham i PSG, fordi der var netop store egoer. I Arsenal tror jeg, at truppen er lidt stor for ham. Özil er nok den eneste, som er speciel for ham at håndtere. Det er Emerys job at få ham ind i systemet, da han har brug for ham. Et hold som Arsenal har brug for den type af anderledes, talentfulde spillere, som Özil er,” mener den pensionerede spanier.