Lige nu kan Juventus fejre, at de for ottende gang har vundet A serien i Champions League. Nye spillere kommer til, andre fornyer kontrakten og en enkelt må sige farvel. Aaron Ramsey får nu fornyet sin kontrakt i Juventus, og den legendariske spiller Gianluigi Buffon vender tilbage til klubben.

Det vakte stor glæde for fans, der igennem hele hans karriere har fulgt ham i alle de forskellige klubber, han har været i. Til gengæld må holdet sige farvel til veteranen indenfor italiensk fodbold – forsvareren Andrea Barzagli, som fik klapsalver og tak med på vejen. Det var med vemodighed, for både spilleren, hold og fans, at man måtte sige farvel efter Barzaglis sidste kamp for Juventus.

Ronaldo solgt for 750 millioner kr. 

Den tidligere Real Madrid spiller, 33 årige Cristiano Ronaldo der netop har vundet titlen som verdens mest værdifulde spiller har netop skrevet en fireårig kontrakt med Juventus. Spilleren går for ikke mindre end 750 millioner kroner. Derudover kan Cristiano Ronaldo pryde sig med, at han har scoret ikke mindre end 21 serie A mål i denne sæson. Det har været et brag af en A serie for alle, der går op i fodbold betting – odds på fodboldkampe fra hele verden og ikke mindst dem, som er særligt interesserede i den italienske liga.

Selvom Messi var vurderet til at bliver årets topscorer i 2019 blev det altså Ronaldo. Dermed bliver det syvende år i træk, at portugiseren vinder denne titel. Sidste år med hele 15 mål. Årsagen til at bookmakerne satsede på, at Messi ville blive årets favorit skal findes i, at flere mente, Ronaldo med sine 33 år var begyndt at vise alderstegn. 

Bookmakerne havde ret

Allerede fra begyndelsen af sæsonen, havde bookmakerne satset på sejr til Juventus. Selvom der er mange stærke hold i både Italien og Champions League, stillede Juventus med et stjernebesat hold, der var blevet yderligere styrket med Ronaldo.

Desuden har Juventus spillet meget blandet i denne sæson og været præget af konflikter på holdet og manglende opbakning fra fans. En anden grund til, at Juventus var tippet til at blive årets vindere var den simple grund, at de allerede har vundet Champions League syv gange tidligere.

Inter

Inter har haft en blandet og meget dramatisk sæson i år. I begyndelsen af sæsonen så det ud til, at Inter ville lide totalt nederlag, men endte dog med at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League. Det havde ellers været en blandet oplevelse at være både spillere, træner og ledelse i denne sæson. De skyldes ikke mindst at Icardi og hans kone samt agent Wanda Nara har uploadet nøgenbilleder af sig selv på sociale medier.

Nara har også udtalt sig kontroversielt og direkte upassende i flere forskellige TV programmer. Derudover har Icardi ikke vist holdånd og har ifølge træner Spalletti og fans sat sit ego over Inters interesser. Ikke desto mindre klarede Inter sig til gruppespillet i år, men sæsonens rod og konflikter har resulteret i, at både Icardi og Spalletti er fortid for Inter, imens Antonio Conte er ny cheftræner fremover. 

 “Selvom Inters Icari er en god spiller har han været med til at trække holdet ned”

Roma 

AS Roma sluttede på en sjetteplads i årets kampe, og er derfor ikke sikret plads til Europa League men får chancen ved at få adgang til kvalifikationen til Europa League. Roma begyndte allerede Champions League med dårlige odds, og kom godt efter tabte kampe. En sejr over Juventus gav klubben og fans håb om kvalifikation, men Roma endte altså alligevel ikke med at kvalificere sig til næste sæsons Champions League. 

Napoli 

Napoli sikrede sig tidligt i turneringen adgang til gruppespillet, hvilket på nogle måder kom som en overraskelse for mange. Overraskelsen lå specielt i den store sejr over Inter, hvor de vandt 4-1 på Sao Paolo. Det vakte opsigt, da Inter ellers havde været sikre på en plads i næste sæsons Champion League, da de indtil kampen mod Napoli var foran AC Milan og Atalanta.

Et kvarter inde i kampen scorede polske Piotr Zielinski på imponerende afstand, og en time inde i kampen scorede også Dries Merten fra Napoli. Kort efter skulle der blive til endnu et mål til Napoli, da Fabian Ruiz leverede et overlegent mål og endelig kom dødsstødet, da Ruiz scorede på straffe og sikrede en 4-1 sejr til Napoli. 

A.C. Milan

AC Milan endte på femtepladsen efter Juventus og Atalanta og har dermed sikret sig adgang til gruppespillet i Europa League. Til gengæld tabte AC Milan i sidste ende kampen om at komme med i næste sæsons Champions League.

Det skete til trods for en flot udesejr over Spal, der dog blev overskygget af sejre til Inter og Atalanta, som derfor endte med at spille i finalen for A serien. Inter vandt som bekendt denne finale og er naturligvis videre til næste år Champions League.