Manchester Uniteds legendariske manager, Sir Alex Ferguson, var ikke ligefrem kendt som en tilgivende type. Et tydeligt eksempel på dette var hans to årtier lange ignorering af Gary McAllister på grund af en spøg.

Ferguson, der overtog tøjlerne i Manchester United, var fast besluttet på at vælte Liverpool af deres fodboldtrone. Liverpool var dengang den dominerende kraft i engelsk fodbold, og rivaliseringen mellem de to klubber var intens. Anfield var et kogende stadion, når United kom på besøg, og det samme gjaldt for omvendte kampe.

Det skriver The Mirror.

Gary McAllister gjorde sig uheldigvis bemærket hos Ferguson, mens han spillede for Leeds. Efter en kamp, hvor Leeds vandt over Sheffield United, og Liverpool skulle slå United for at sikre Leeds mesterskabet, var McAllister sammen med holdkammerater og et tv-hold på besøg hos Lee Chapman. Da Liverpool vandt 2-0 og dermed sikrede Leeds titlen, lavede McAllister en spøgefuld bemærkning, mens han stadig var tilkoblet tv-studiets lyd. Han kommenterede på Fergusons røde ansigt, hvilket Ferguson hørte.

“Big red face as gracious as ever in defeat,” sagde McAllister.

Denne ene kommentar førte til, at Ferguson ignorerede McAllister i de næste 20 år. De to krydsede ofte veje i lufthavne og hoteller, men Ferguson undgik enhver form for kontakt.

Men historien fik en uventet drejning. Efter McAllisters kone, Denise, døde af kræft i 2006, var det Ferguson, der som den første ringede og tilbød sin støtte. Dette viser en anden side af Ferguson, langt fra den hårde konkurrent, han var på fodboldbanen.

I dag er de to på god fod igen.