Sir Jim Ratcliffe, den britiske milliardær, har sat sig for at genoprette Manchester Uniteds position i toppen af engelsk fodbold.

Ratcliffe, som for nylig erhvervede en andel på 25% i klubben, har angiveligt udtrykt utilfredshed med cheftræner Erik ten Hags ledelse af holdet.

Denne utilfredshed kommer i kølvandet på en række skuffende resultater, senest et uafgjort resultat mod Brentford, hvor United var heldige med at undgå et nederlag.

Brentford dominerede størstedelen af kampen med hele 31 skud mod mål, hvilket understreger Uniteds nuværende udfordringer.

Ratcliffes ambition er klar: Han ønsker at se Manchester United kæmpe om mesterskabet. Men efter en anden sæson under ten Hags ledelse synes presset at vokse.

Ifølge Daily Telegraph er det især præstationerne mod Brentford og et tidligere nederlag til Fulham, der har forstærket Ratcliffes bekymringer.

Disse resultater er blevet modtaget med stor skuffelse af Ineos, det firma gennem hvilket Ratcliffe ejer sin andel af United, hvilket tydeliggør en utilfredshed med den nuværende spillestil og resultater.

Det skriver The Mirror.

Ratcliffe har tidligere undladt at kommentere på ten Hags fremtid i klubben, men det antydes, at den hollandske træner vil blive grundigt evalueret til sommer, hvis sæsonen ikke slutter på en positiv note.

Manchester Uniteds nye medejer har ikke lagt skjul på sin ambition om at udfordre Manchester City og Liverpool, og erkender, at der skal ske ændringer i klubbens organisation og struktur, hvis United igen skal finde tilbage til toppen af engelsk fodbold.

Ratcliffe peger på de sidste 11 års hyppige trænerskift siden David Gill og Sir Alex Fergusons afgang som et tegn på dybereliggende problemer i klubbens struktur og miljø.

Han understreger, at fokus ikke kun bør være på træneren, men også på at forbedre organisationen og atmosfæren i klubben. Med et klart mål om at “vippe” både Manchester City og Liverpool af pinden, er Ratcliffes vision for Manchester United ambitiøs, men det kræver betydelige ændringer både på og uden for banen.