Det var en ganske usædvanlig udskiftning, der skete under en kamp mellem NK Rogaska og Olimpija Ljubljana.

Rogaska, som befinder sig i bunden af den slovenske første division, og de valgte at udskifte deres målmand efter blot 20 sekunder på banen.

Handling har vakt stor opmærksomhed og undren på sociale medier, men baggrunden for udskiftningen var rent strategisk.

Kampens resultat endte 2-2, men den interessante hændelse i kampen, har ikke noget med resultatet at gøre.

Det var derimod Rogaskas tidlige taktiske manøvre, der har stjålet overskrifterne.

Klubben gav debut til den 17-årige målmand Zan Lorber, som erstattede det normale førstevalg i målet, Rok Vodicek. Vodicek, der tidligere har spillet for Genoa, var ikke tilgængelig til denne kamp.

Den unge målmand fik dog ikke meget tid til at vise sit værd, da han blev udskiftet næsten øjeblikkeligt til fordel for den bosniske målmand Adjin Mulalic, som klubben havde hentet på lån den foregående måned.

Beslutningen kan virke forvirrende ved første øjekast, men den taktiske manøvre var rodfæstet i en regel fra det slovenske fodboldforbund.

I 2022 indførte forbundet, at alle hold i den øverste division skulle stille med mindst én spiller, der er berettiget til at spille for landets U21-landshold, samt have otte spillere fra egne rækker i truppen.

Ved at starte kampen med Lorber opfyldte Rogaska disse regler, hvorefter de hurtigt spillede bolden ud af spil for at foretage udskiftningen.

Derfor blev målmanden udskiftet efter 20 sekunder.