Gareth Southgate står over for at træffe nogle meget svære beslutninger, når han skal skære syv spillere fra Englands nuværende 33-mandstrup for at danne den endelige 26-mandstrup til EM 2024. De sidste to venskabskampe mod Bosnien-Hercegovina og Island bliver afgørende for de marginale spillere, der forsøger at sikre sig en plads på flyet til Tyskland.

Deadline nærmer sig

Alle de 24 hold, der deltager i EM 2024, har en deadline på fredag den 7. juni til at indsende deres endelige trup. Det er endnu uvist, om Southgate vil vente til sidste øjeblik med at offentliggøre sin beslutning, men det bliver spændende at se, hvordan de spillere, der står over for at blive skåret fra, vil præstere i de sidste testkampe.

Det skriver The Mirror.

Hvem er i farezonen?

Konkurrencen om pladserne er hård. Blandt målmændene er det sandsynligvis James Trafford, der må blive hjemme. I forsvaret er unge spillere som Jarell Quansah og Jarrad Branthwaite i fare. På midtbanen er Adam Wharton fra Crystal Palace og Curtis Jones fra Liverpool usikre på deres pladser. Angriberne Jack Grealish, Anthony Gordon og Jarrod Bowen kæmper også for at sikre sig en billet til EM efter en blandet sæson.

De sidste chancer

Southgate har udtalt, at beslutningen om, hvem der skal med til EM, ikke kun afhænger af præstationerne i de sidste to kampe, men også af den generelle form og balance i holdet.

“Vi ved, hvem vi gerne vil have med, men vi skal også overveje, hvilke positioner vi har brug for dækning i,” sagde Southgate. Det betyder, at selv små detaljer kan være afgørende for spillernes skæbne.