Thiago Silva indrømmer, at han ønskede at slippe væk fra presset og rutinen i Paris-Saint Germain. Det medførte, at han skiftede til Chelsea, efter at have tørnet ud for Paris-Saint Germain i otte år.

Den erfarne midterforsvar måtte dermed vinke farvel til Parc des Princes i sommers. Det bød blandt andet på et nederlag i Champions League-finalen til Bayern München, hvilket blev hans sidste optræden.

Han har dog haft stor succes i Hovedstadsklubben, hvor han har vundet Ligue 1 hele syv gange med klubben. Det blev dog aldrig til den store succes i Europa.

Den 36-årige ønskede ikke endnu et år i Paris, da han ønskede et frisk pust. Han mener, at det var nødvendigt, hvis han ikke skulle indstille karrieren.

“Det havde været svært for mig at starte endnu et år, når der er så meget pres på os, for at vinde Champions League. Jeg ønskede derfor forandring i min tilværelse, og nu er jeg lidt mere afslappet. Der er stadig pres, da vi har et godt hold, der ønsker at vinde titler,” siger han til Esporte Interativo.

Skal finde sig tilrette

Silva er nu igang med at finde sit fodfæste på Stamford Bridge. Premier League har dog vist sig ikke at være det nemmeste, men Thiago Silva er ved at være der.

Han får blandt andet hjælp af klublegenden, Petr Cech, der hjælper med sprogbarrieren. Petr Cech er sågar inkluderet i Chelseas Premier League-mandskab, selvom han nu er 38 år gammel.

“Vi snakker sammen. Han kan snakke lidt fransk, så vi snakker mere end normalt. I går så jeg ham træne, og jeg spurgte ham hvorfor. Han sagde, at han trænede, så han kunne steppe op, hvis holdet havde brug for det.”