Den tidligere Manchester United-direktør Martin Edwards fortæller om sit syn på Cantona, Mourinho og Ronaldo. Ingen havde regnet med, at sidstnævnte ville blive så god, siger han. 

Som optakt til aftenens kvartfinale mellem Manchester United og Barcelona bringer Gazzetta dello Sport et interview med Martin Edwards, der er tidligere direktør i den engelske klub. Edwards er i dag 73 år og var en del af ledelsen i United i årtier. Og han følger da også stadig med i spillet på grønsværen. 

Edwards bliver af den italienske sportsavis spurgt, hvordan han ser på italiensk fodbold i dag. Ligaen er ikke på toppen, mener ex-direktøren, men det er ikke kun et italiensk problem, der er på spil.

”Juventus har ingen konkurrence i Serie A, det er ikke sundt. Frankrig – der er verdensmestre – har en liga, hvor PSG også er alt for stærke, ” konstaterer Edwards, hvorefter han bliver spurgt, hvilket indkøb i hans tid hos United, der har været det bedste:

”Cantona. Han forandrede United. Før ham havde vi ikke vundet ligaen siden 1967. Med ham vandt  vi titlen fire ud af fem år. Det eneste år, vi ikke vandt, var da han fik otte måneders karantæne for sit kung fu spark mod en tilskuer.”

Martin Edwards kommer i interviewet også ind på, hvordan det var at hente en 18-årig Cristiano Ronaldo til United. I første omgang så han Ronaldo som en talentfuld dribler fuld af tricks. Men han viste sig at være mere end dét.

”Han udviklede sig meget mere end nogen kunne have forestillet sig – ikke engang Alex Ferguson. Det er en myte, at vi købte Ronaldo efter en træningskamp mod Sporting, hvorefter spillerne skulle have overbevist Ferguson om at hente ham. Men Alex kendte allerede til ham, takket være Quieroz (Carlos, daværende assistenttræner i United), som havde fortalt ham om Ronaldo,” siger Martin Edwards til avisen. 

Der har i medierne været spekuleret meget i forholdet mellem José Mourinho og Unitedspillerne op til portugiserens fyring i december. Og ifølge den tidligere klubdirektør med rette. 

”Han havde ikke et godt forhold til spillerne. Han så ikke glad ud. Han boede alene på hotel og talte meget lidt. Hvis man ikke kan lide sit job, kan man ikke motivere andre. Så kritiserede han flere spillere offentligt, hvilket Ferguson aldrig gjorde.”