I de tidlige morgentimer tirsdag udspillede der sig et drama i nærheden af Galatasarays spillerhotel i København.

Københavns Politi tilbageholdt en personbil kl. 02.08, hvor to personer blev sigtet for ulovlig besiddelse af fyrværkeri. Dette sker i kølvandet på tidligere hændelser, hvor FC Københavns fans har forsøgt at forstyrre modstandernes forberedelser før vigtige europæiske kampe.

Sidste forår oplevede vi en lignende situation, hvor FCK-fans affyrede fyrværkeri foran Hotel Radisson på Amager Boulevard i et fejlslagent forsøg på at forstyrre PSV-spillernes søvn før en Conference League-kamp.

Denne gang var det Galatasarays spillere, der var målet for forstyrrelserne, men politiet har endnu ikke bekræftet, om fyrværkeriet var tiltænkt at blive affyret foran Hotel Marriott, hvor det tyrkiske hold var indlogeret.

Københavns Politi har ikke kunnet bekræfte, om der faktisk blev affyret fyrværkeri, og Hotel Marriott har heller ikke rapporteret om uro i løbet af natten.

Situationen vækker dog minder om tidligere episoder, hvor FCK-tilhængere har anvendt fyrværkeri til at forstyrre modstanderhold.

Galatasarays cheftræner, Okan Buruk, udtrykte på mandagens pressemøde bekymring over mulige forstyrrelser og håbede på politiets indgriben for at forhindre lignende hændelser.

Buruk er ikke fremmed for denne type uro i København. For tre år siden, da han ledede Istanbul Basaksehir, oplevede han, hvordan hans spillere blev vækket midt om natten af fyrværkeri affyret af FCK-fans.

Denne gang var forventningerne til en urolig nat høje, men politiets hurtige indgriben synes at have forhindret en gentagelse af tidligere hændelser.