Efter mange år mellem stængerne hos Leicester, valgte Kasper Schmeichel at fortsætte karrieren i fransk fodbold.

I sin første sæson hos den franske klub, Nice, var han fast mand på holdkortet, men allerede sommeren efter tog Nice en overraskende beslutning.

De valgte at satse på den 24-årige polske målmand Marcin Bulka, som er 13 år yngre end Schmeichel. Den ungdommelige satsning resulterede i, at Schmeichel måtte finde nye græsgange. Det endte med en aftale hos Anderlecht.

Nice-træner Francesco Farioli fortæller i et interview, hvorfor han til sidst endte med at fravælge Schmeichel.

Farioli forklarer, at han inden sæsonens første kamp mod Lille stadig var usikker på, hvem der skulle være hans førstemålmand. Han brugte lang tid på at overveje sine muligheder, hvor han afvejede Marcins talent og potentiale mod Kaspers erfaring og kvalitet. Valget faldt på Bulka, primært på grund af hans entusiasme og vilje til at udvikle sig.

Marcin Bulka har sidenhen takket for tilliden ved at præstere fremragende. Han lukkede kun fire mål ind i sine første 12 Ligue 1-kampe og blev i september kåret som månedens spiller i ligaen.

På den anden side har 37-årige Schmeichel fortsat sin karriere i Anderlecht, hvor han har kontrakt til sommeren med mulighed for forlængelse.