José Roberto Cordeiro de Oliveira, faderen til den tidligere Liverpool-angriber Roberto Firmino, er afgået ved døden i en alder af 62 år efter et hjerteanfald i Dubai.

Oliveira var rejst til Mellemøsten for at nyde en familieferie med Firmino og resten af familien under den nuværende internationale fodboldpause. Ifølge Firminos hustru, Larissa, døde spillerens far mens han sov den 18. november efter at have lidt af “træthed og hoste” forinden.

Larissa Firmino hyldede sin afdøde svigerfar i et opslag på Instagram til sine 534.000 følgere, hvor hun delte den dybe sorg og det tomrum, hendes svigerfar har efterladt. “Hvilket tomrum du har efterladt her, min svigerfar! Hvilken smerte er dette? Det var okay! Vores planer var at have vores første familieferie sammen. Hvert år fik vi besøg af vores forældre, men vi ønskede kvalitetstid, et kærligt minde, der ville vare evigt. Og sådan blev det.”

José Roberto Cordeiro de Oliveira var en fast tilskuer både på Anfield og til udekampe i løbet af sin søns otte år lange ophold i Liverpool fra 2015 til 2023. Hans søn hyldede sin far i sin nyligt udgivne bog ‘Si Señor – Mine Liverpool-år’. “Min far, José, var min barndomshelt, en inspiration og et eksempel”, skrev Firmino. “En generøs, alvorlig, ærlig mand og dedikeret til sin familie”.