Den tyske fodboldverden er i sorg efter nyheden om Andreas Brehmes pludselige død i en alder af kun 63 år.

Brehme, der er bedst kendt for at have sikret Vesttyskland verdensmesterskabet i 1990 med sit afgørende straffespark mod Argentina, efterlader sig et uudsletteligt aftryk i fodboldhistorien.

Hans død blev bekræftet af partneren Susanne Schaefer til det tyske nyhedsbureau dpa, og ifølge Bild skete dødsfaldet natten mellem mandag og tirsdag.

Brehme, der nød en glorværdig karriere på det tyske landshold, blev nationalhelt efter sine præstationer i VM i 1990, hvor han med koldblodighed omsatte et straffespark til mål i finalen mod Argentina på det olympiske stadion i Rom.

Dette ene mål var nok til at sikre Vesttyskland titlen og cementere Brehmes plads i fodboldhistorien. Han var også en del af det tyske hold, der to år senere måtte se sig slået af Danmark i finalen ved Europamesterskabet.

Brehmes bidrag til tysk fodbold strækker sig langt ud over det afgørende mål i 1990. Han var kendt for sin alsidighed på banen, evnen til at spille både forsvar og midtbane, samt hans ekstraordinære evner som frisparksspecialist.

Hans karriere omfattede også succesfulde perioder i klubfodbold, hvor han repræsenterede flere topklubber i både Tyskland og Italien.