I hjertet af Tilst har et hold fyldt med spillere fra Vejle overtaget seniorfodboldscenen og etableret sig som klubbens stolthed. Denne tirsdag aften skrev de historie i pokalturneringen, og nu kan en drømmemodstander og en potentiel gevinst på 100.000 kroner blive en realitet for klubben.

I omklædningsrummet fejrede spillerne sejren med en kasse Tuborg. Stemningen var elektrisk, da TST’s lukkede hold havde skabt en sensation.

Oprindeligt startet i Serie 6, har dette hold overhalet klubbens førstehold og befinder sig nu i jyllandsserien.

I denne sæsons pokalturnering var det dette hold, der repræsenterede klubben. Og hvilken præstation de leverede mod 3. divisionsholdet fra Næsby!

Selvom Næsby var favoritter, endte kampen 1-1 i ordinær spilletid. I den forlængede spilletid tog Næsby føringen med 2-1, men så trådte Jonas Erngaard, en 25-årig studerende fra Erhvervsakademi Aarhus, i karakter. Han udlignede til 2-2 og scorede sejrsmålet i de sidste sekunder, hvilket sendte TST videre i turneringen.

Jonas Erngaard reflekterede over sejren: “Det her er nok noget af det største, jeg har prøvet i en relativt lang fodboldkarriere. Det var fuldstændig vanvittigt.”

Historien om TST’s rejse er bemærkelsesværdig. Jonas Erngaard blev en del af holdet, da det var i Serie 3. Efter nogle år med succes, og en periode i Vejle Boldklubs jyllandsseriehold, besluttede han at fokusere mere på hygge og samvær.

Holdet havde tidligere startet i Serie 6 i Fuglebakken, men på grund af interne udfordringer søgte de nye græsgange i Tilst, hvor de igen startede i Serie 6 og arbejdede sig op til jyllandsserien.

Med denne succes kom behovet for en erfaren træner, og ind trådte Claus Mortensen. Han har tidligere trænet Aarhus Fremad i danmarksserien og har også været involveret i Brabrand og TST. Efter den utrolige sejr over Næsby fejrede holdet på Café Faust, hvor de sammen så lodtrækningen med en øl i hånden.

Nu venter en stor belønning for TST. Hvis de fortsætter deres pokaleventyr og bliver det bedst placerede seriehold, kan de vinde 100.000 kroner.

Den næste udfordring er Vejle Boldklub i den tredje runde af pokalturneringen, en kamp, der forventes at blive spillet på Vejle Stadion. For TST, hvor syv spillere tidligere har spillet for Vejle Boldklub, er dette en drømmekamp.