Virgil Van Dijk mener, at det var Liverpools egen skyld, at de måtte nøjes med en 2-2 uafgjort mod Manchester United.

I første halvleg dominerede Jürgen Klopps mandskab på Old Trafford, og et mål af Luis Diaz så ud til at sætte Liverpool på kurs mod toppen af Premier League-tabellen.

Trods flere klare chancer gik Liverpool dog kun til pause med en 1-0 føring. Tidligt i anden halvleg blev et fejltrin af Jarell Quansah udnyttet af Bruno Fernandes, som scorede til 1-1 fra lang afstand.

Kobiie Mainoo bragte derefter værterne foran 2-1, før Aaron Wan-Bissaka begik et straffespark, som Mohamed Salah udlignede fra.

Resultatet på Old Trafford er et slag for Klopps hold, idet Arsenal nu fører ligaen på målforskel, og de regerende mestre, Manchester City, ligger blot et point bag. Van Dijk var klar i mælet om, hvor skylden for de tabte point mod deres kriseramte rivaler lå.

Da han blev spurgt af Sky Sports, om resultatet føltes som et nederlag, henviste Liverpool-kaptajnen til deres 4-3 nederlag til United i FA Cuppen tre uger tidligere. Han sagde: “Selvfølgelig. Det er helt klart vores egen skyld igen.”

Det skriver Liverpool Echo.

“Vi burde have været foran med mindst 2-0 ved pausen. Vi skabte farlige øjeblikke og havde kampen under kontrol, så det er bare ærgerligt. Det føles bestemt som et nederlag på dette tidspunkt. Årsagen er, at vi spildte vores chancer, hvilket gav dem en livline, og desværre kan individuelle fejl ske i spillet, men der var stadig masser af tid til at rette op på det. Vi skyndte os for meget, mistede for mange bolde og udfordringer på midtbanen, hvilket åbnede op for spillet i stedet for at holde det roligt, men ja, det føles som et nederlag,” fortsatte han.

Resultatet efterlader Liverpool i en udfordrende position i ligaen, hvor hvert point kan være afgørende i kampen om mesterskabet. Med Arsenal og Manchester City åndende i nakken, er der ingen tvivl om, at Liverpool skal oppe sig i de kommende kampe, hvis de ønsker at genindtage deres position som Englands førende fodboldhold.