Virgil van Dijk har udtalt sig for første gang, efter at han pådrog sig en potentiel sæsonsafsluttende skade i lørdagens Merseyside-derby. Her gjorde han det klart, at det lå ham på sinde at vende tilbage “bedre, stærkere og i bedre form end nogensinde før.”

Forsvareren måtte hjælpes af banen, efter han pådrog sig en skade i 2-2-opgøret mod Everton. Det var en intens kamp, hvor Everton-målmand Jordan Pickford flere gange reddede The Toffees.

Efterfølgende scanninger har bekræftet, at den hollandske forsvarer har pådraget sig en korsbåndsskade. Det er ensbetydende med, at han ikke kan vende retur til banen lige foreløbig. Derimod kommer han til at deltage i kampene fra sidelinjen.

Van Dijks skade har derfor givet Liverpool et stort indhug i håbet om at forsvare deres første Premier League-titel, idet klubben ikke har mange spillere, der kan tage over efter Van Dijk i forsvaret.

Sender tak til klubbens fans

Den 29-årige forsvarer opdaterede klubbens fans søndag, hvor han takkede dem for deres støttende ord, og samtidig erklærede, at han havde til hensigt at tilbagebetale deres tillid i fremtiden, da han nu begynder en længere rejse, for at vende tilbage til optimal form.

“I eftermiddags mødtes jeg med en førende konsulent, for at starte processen med at planlægge detaljerne omkring min rehabilitering efter hændelsen i går,” skrev Van Dijk på Twitter.

“Jeg er nu fuldt fokuseret på min rehabilitering, og vil gøre alt, hvad jeg kan, for at være tilbage så hurtigt som muligt.”

“På trods af den åbenlyse skuffelse, er jeg overbevist om, at inden for vanskelighederne ligger mulighederne, og med Guds hjælp vil jeg sørge for, at jeg vender tilbage bedre, stærkere og i bedre form end nogensinde før.”

“I fodbold, som i livet, tror jeg, at alt sker af en grund, og det er vigtigt at prøve at holde hovedet højt, uanset om man går gennem op- eller nedture. Med støtte fra min kone, børn, familie og alle i Liverpoool, er jeg klar til den kommende udfordring.”

“Jeg vil gerne takke for alle de støttende beskeder. Det har betydet enormt meget for mig og min familie, og nu vil jeg gøre alt for at støtte mine holdkammerater på enhver måde, jeg kan, forud for et par vigtige uger. Jeg tager min egen rehabilitering dag for dag. Jeg vender tilbage.”

Liverpool vil tage hul på deres Champions League-kampe med en tur til Van Dijks hjemland, hvor de skal spille mod Ajax onsdag.

I denne forbindelse står Klopp over for en udfordring, da han bliver nødt til at kompensere for sin hollandske stjerne i forsvaret, som åbenlyst ikke har mulighed for at deltage i kampen.