SønderjyskE vandt let over Næstved i gårsdagens NordicBet Liga-kamp. Men nu ser kampen ud til at kunne blive afgjort på skrivebordet i stedet. Topholdet står over for risikoen for at blive taberdømt efter en alvorlig fejl i kampen.

Selvom SønderjyskE vandt 4-1 over Næstved kan sejren ende med at blive annulleret, da klubben skiftede angriberen Mikkel Ladefoged ind efter 70 minutter, selvom han ikke var registreret som spiller til kampen. Næstved-direktør Peter Nielsen har bekræftet, at klubben vil gå videre med sagen.

For Næstved-direktøren handler det ikke kun om, hvorvidt Sønderjyskes fejl kan komme dem til gode, men om det principielle i, at alle skal følge reglerne. Han understreger, at det er en kæmpe skandale på dette niveau, og at det er vigtigt at overholde alle regler.

Han sammenligner fejlen med noget, der kunne ske i en Serie 4-kamp, og kritiserer SønderjyskE for ikke at have styr på deres ting.

Der har været andre tilfælde i dansk fodbold, hvor en klub er blevet taberdømt for at have benyttet en spiller uden den fornødne formalia. Dette inkluderer eksempler som Jammerbugt FC og Hobro, der blev taberdømt for lignende fejl.