Wayne Rooney fortæller, at han vil være træner, når han stopper karrieren og allerede har fået jobtilbud fra amerikanske- såvel som engelske klubber. 

Wayne Rooney er efterhånden blevet 33 år og spiller i dag for DC United i den amerikanske MLS. Nu fortæller den tidligere Manchester United-topscorer, at han vil være træner, når karrieren er forbi. Og angriberen siger endda, at han har allerede har fået de første jobtilbud, selvom han ikke er færdig med træneruddannelsen. 

”Jeg er i gang med at færdiggøre mit trænerdiplom, og når jeg er færdig med at spille, må vi se, hvilke muligheder der opstår. Der er allerede tilbud, men i øjeblikket er jeg stadig fodboldspiller, og det nyder jeg,” siger englænderen i et interview med Sky Sports. 

”Det er en mulighed for mig at gå direkte over til at være træner, og når jeg hænger støvlerne på hylden, vil jeg træffe en beslutning baseret på den pågældende klubs ambitioner. Det skal være rigtigt både for mig selv og for holdet.”

En række af Wayne Rooneys gamle landsholdskammerater har taget fat på en karriere som klubtræner. Som Sky Sports skriver, skal Scott Parker være manager i Fulham i den kommende sæson, John Terry har været assistenttræner for det Aston Villa-hold, der rykker op i Premier League, mens Steven Gerrard ledte Glasgow Rangers til en andenplads i sin debutsæson som manager i den skotske liga. 

”Scott Parker, John Terry i Aston Villa – det er fantastisk at se for mig, der også vil gå trænervejen, når de gutter får chancen. Det giver mig håb på egne vegne. Jeg er sikker på, at Steven Gerrard nok skal få chancen for at træne Liverpool på et tidspunkt,” siger Rooney i interviewet, hvor han også bliver bedt om at forholde sig til udsigten til Frank Lampard som mulig ny manager i Chelsea.

”Jeg synes, det er fantastisk for Frank, men også for alle spillere, som netop er færdig med karrieren, at se et stort hold som Chelsea give Frank muligheden for at bevise sig selv.”