Liverpool-manager Jürgen Klopp kom med en overraskende udmelding på et pressemøde. Her udtrykte han sin beundring for Newcastle Uniteds præstationer.

Dette skete efter Newcastles imponerende sejr over Manchester United, hvor de sikrede sig deres sjette på hinanden følgende Premier League-sejr på St. James’ Park. Det var også første gang siden 1922, at Newcastle vandt tre kampe i træk mod ‘De Røde Djævle’.

Anthony Gordons mål i det 55. minut var afgørende for Newcastles sejr. Holdet havde hele 22 skud på mål sammenlignet med Manchester Uniteds otte, hvoraf kun ét var på mål. Harry Maguire troede, han havde udlignet i kampens slutning, men hans mål blev annulleret på grund af offside.

Klopp, der fulgte kampen med stor interesse, roste især Newcastles spillestil og manager Eddie Howes evne til at holde fast i den samme startopstilling i tre på hinanden følgende kampe, på trods af at 10 af holdets førsteholdsspillere var ude med skader.

Klopp udtalte: “Jeg tror ikke, jeg nogensinde har rost dem før, men jeg så dem spille i går aftes [mod Manchester United], og jeg var virkelig imponeret. Jeg må sige ‘wow’. De spillede med stort set det samme hold som i Paris, og det var en stor kamp. Det var ikke kun en stor kamp, det var exceptionel fodbold, en reklame for pres, kontrapres og direkte fodbold, virkelig god fodbold.”

Klopps kommentarer kom forud for Liverpools dramatiske 4-3 sejr over Fulham søndag, hvor Liverpool genåbnede deres seks-point forspring over Newcastle. Liverpool kom foran to gange i kampen, men var bagud 3-2 med 10 minutter tilbage.

Sent i kampen sikrede mål fra Wataru Endo og Trent Alexander-Arnold dog sejren for ‘The Reds’.

Newcastles imponerende form har været en af sæsonens store overraskelser i Premier League. Holdets evne til at præstere på trods af skader og deres aggressive spillestil har vundet dem mange beundrere, herunder en af fodboldverdenens mest respekterede managere.