I en verden af fodbold, hvor rygter og spekulationer florerer, har Xabi Alonso sat en stopper for alle gisninger omkring sin fremtid.

Den tidligere midtbanespiller, der har omskolet sig til en eftertragtet træner, har officielt bekræftet, at han vil fortsætte som cheftræner for Bayer Leverkusen efter sæsonen 2023/24.

Denne nyhed kommer som en lettelse for Leverkusen-fans, der har set Alonso føre deres hold til tærsklen af klubbens første Bundesliga-titel nogensinde.

Under Alonsos ledelse står Leverkusen i øjeblikket 10 point foran de forsvarende mestre, Bayern München, med kun otte kampe tilbage af sæsonen. Hans ankomst til BayArena i oktober 2022 og den efterfølgende succes har ikke kun cementeret hans status som en af Europas mest lovende trænere, men også tiltrukket interesse fra hans tidligere klubber, Bayern München og Liverpool.

Disse klubber står over for trænerskift, idet Thomas Tuchel og Jürgen Klopp forlader henholdsvis Bayern og Liverpool ved sæsonens afslutning.

Det skriver bundesliga.com.

Alonso, der nu er 42 år gammel, har udtrykt sin tilfredshed og beslutsomhed ved at fortsætte sin trænerkarriere hos Leverkusen.

På en pressekonference udtalte han, at efter en periode med intens refleksion og drøftelser med klubbens ledelse, føler han, at Leverkusen er det rette sted for ham at udvikle sig yderligere som træner. Fansenes støtte og spillernes dedikation har givet ham troen på, at de sammen kan opnå enestående resultater.

Siden han overtog roret, har Alonso ledet Leverkusen gennem 75 kampe, hvor han har opnået et gennemsnit på 2,2 point per kamp. Han har transformeret et hold, der kæmpede mod nedrykning, til et, der nu er ubesejret i et tysk rekordantal af 38 konkurrencedygtige kampe i sæsonen 2023/24.

Med potentialet til at vinde en historisk treble, står Leverkusen over for vigtige kampe i Bundesligaen, DFB-Pokalen og UEFA Europa League, hvor de blandt andet kan møde Klopps Liverpool.