Milan kommer ikke til at spille Europa League i den nye sæson på grund af brud på reglerne om Financial Fair Play. Sportsdomstolen CAS har netop stadfæstet dommen. 

Milan sluttede som nummer fem i den forgangne sæson i Serie A, og derfor var det meningen, at klubben skulle spille Europa League i år. Men på grund af klubbens brud på reglerne om Financial Fair Play kommer det ikke til at ske. Klubben havde i første omgang appelleret dommen, som den internationale sportsdomstol CAS netop har stadfæstet.

”Milan er ekskluderet fra at deltage i UEFAs klubturneringer i sæsonen 2019/2020 som en konsekvens af brud på FFP-reglerne om break-even-forpligtelserne i løbet af 2015/2016/2017,” som det står i en pressemeddelse fra CAS. 

Med break-even hentydes til reglerne om, at fodboldklubbernes udgifter ikke må være større end indtægterne. 

AC Milan blev mødt af lignende sanktioner i sidste sæson, hvor UEFA også anklagede den italienske klub for at have brudt reglerne. Men der fik Milan lov at deltage i Europa League, som dog blev en kort fornøjelse, da klubben røg ud i gruppespillet. I denne sæson havde Milan ellers anmodet UEFA om at få længere tid til at skabe balance i økonomien, da klubben skiftede ejere tilbage i sommeren 2018. Den amerikanske investeringsfond Elliot Management overtog ejerskabet af Milan fra den kinesiske forretningsmand Li Yonghong, der havde gældsat klubben i voldsom grad. 

Med Milan ude af Europa League, bliver det formentlig Torino, der kommer til at spille Europa League. Klubben sluttede på en syvende plads i sidste sæson i Serie A, mens Roma, der blev nummer seks, også skal spille Europa League. Lazio vandt Coppa Italia, og bliver det trejde italienske hold, der skal spille i turneringen, mens Juventus, Napoli, Inter og Atalanta repræsenterer Italien i Champions League.