Andreas Christensen blev onsdag aften placeret på den defensive midtbane for FC Barcelona i deres Champions League-opgør mod Napoli.

Kampen, der endte 1-1, gav Barcelona et godt udgangspunkt før returkampen i ottendedelsfinalerne, men det var ikke uden kritik af den danske spiller.

Christensens præstation blev især bemærket for hans håndtering af bolden, et aspekt af spillet som de spanske medier ikke tøvede med at fremhæve som problematisk.

Avisen Sport tildelte ham en karakter på 5 ud af 10, hvilket var blandt de laveste på Barcelonas hold. De beskrev hans indsats som “anspændt” og påpegede, at han virkede langsom i visse situationer med bolden, selvom han kæmpede godt i presset og vandt flere dueller. “Han viser, at han har brug for mere tid til at tilpasse sig midtbanepositionen,” lød det i deres vurdering.

Mundo Deportivo og AS var ligeledes kritiske i deres bedømmelser, hvor førstnævnte bemærkede et fald i niveau, da Barcelona skulle forsvare sin føring, og sidstnævnte udtrykte tvivl om Christensens evner på den defensive midtbane. “God uden bolden, men meget mere uregelmæssig med den. Han mangler stadig tilstedeværelse og personlighed i sit spil,” skrev AS.

På trods af den overvejende kritiske modtagelse, var der også plads til ros fra Marca, som gav Christensen en karakter på 6,5 og fremhævede hans evne til at afbryde modstanderens kontraangreb samt hans hurtighed i defensive aktioner som klare styrker.

I et interview med Viaplay efter kampen erkendte Andreas Christensen selv, at han var utilfreds med sin præstation, især når det kom til boldomgangen.