I sommeren 2018 stod Mikkel Duelund over for en betydningsfuld beslutning i sin karriere.

Flere klubber havde udtrykt interesse i ham, men det var Dynamo Kiev, der til sidst vandt kampen om hans underskrift. Dette valg var dog ikke uden dramatik og overvejelser, som Duelund for nylig afslørede i Viaplay-programmet Offside.

Duelund, der nu spiller for AGF, åbnede op om de forhandlinger, der førte til hans skifte. Han fortalte, at han ikke blot valgte Kiev blandt flere muligheder, men at der var en konkret anden klub i spil – den belgiske storklub Club Brugge. Brugge havde afgivet flere bud på Duelund, men disse blev afvist af FCMs sportsdirektør, som ifølge Duelund ikke samarbejdede tæt med ham og hans agent.

Dette førte til, hvad Duelund beskriver som et “stressmove” til Kiev.

Det var ikke kun spilletid og sportslige ambitioner, der lokkede Duelund til Ukraine. Økonomien spillede også en væsentlig rolle. “Der var seriøse penge i det,” indrømmede han i interviewet. Udover den lukrative kontrakt, blev han også tiltrukket af muligheden for at spille i Champions League eller Europa League, samt at optræde på et stadion, der til de store kampe kunne huse op til 80.000 tilskuere.

Duelunds tid i Dynamo Kiev blev dog kortere end forventet. Et dobbelt ankelbrud og Ruslands invasion af Ukraine begrænsede hans spilletid til kun 26 kampe for den ukrainske storklub.