Kamil Grabara mener selv, at han er Superligaens bedste målmånd. Lejesvenden fra Liverpool er dog usikker på, om han spiller i AGF i næste sæson. 

Polske Kamil Grabara har ifølge superliga.dk den højeste redningsprocent blandt Superligaens nuværende målmand, og den 20-årige keeper har reddet 79,1 procent af modstandernes afslutninger i foråret. Dette faktum får nu lejesvenden fra Liverpool til at kalde sig selv for ligaens bedste keeper. 

”Som du kan se, har de (AGF-fansene) den bedste målmand i Superligaen. Jeg værdsætter det, og jeg synes, jeg beviste det i min præstation, men desværre kunne jeg ikke redde alt. Jeg synes det er åbenlyst, alle kan se det. Jeg har den højeste redningsprocent,” sagde Grabara til Eurosport ifølge Tipsbladet efter AGFs playoff-kamp mod Randers, som endte 1-1 og betød, at aarhusianerne ikke får mulighed for at spille den afgørende kamp om europæisk fodbold i Parken. 

På spørgsmålet om keeperen – der er på kontrakt i Liverpool – også spiller i AGF i næste sæson, er han ikke så sikker. 

”Det kan jeg ikke sige endnu,” svarede han. En række AGF-fans havde hængt et banner op på tilskuerrækkerne, hvor de bad Grabara om at blive i klubben. 

Kamil Grabara virker generelt ikke som en spiller, der mangler tro på sig selv. For nogle måneder siden skabte han en del opmærksomhed, da han sagde, at han følte sig på niveau med Liverpools førstekeeper Alisson Becker, som klubben hentede for 500 millioner kroner i sommeren 2018. Brasilianeren er netop blevet kåret til årets målmand i Premier League. 

”Hvis jeg er i stand til at gøre de samme ting, som Allison Becker gør til træning, så er det jo ikke, fordi forskellen på os er enorm. Jeg ved godt, at folk synes, jeg lyder dum, når jeg siger sådan. Men det kan altså kun hænge sammen med, at de ikke selv har spillet fodbold,” sagde Grabara til Ekstra Bladet. 

AGF hentede den unge polak på en lejeaftale i januar.