agf’s overraskende fejl: kendte de ikke reglerne?

AGFs målmand Bailey Peacock-Farrell blev i kampen mod Brøndby præsenteret for det røde kort. Det direkte rødt kort fra dommer Mikkel Redder overraskede keepere.

Kortet kom efter en episode, hvor Peacock-Farrell hev Brøndby-spilleren Mathias Kvistgaarden til jorden. Selvom Bailey tidligere har spillet i Premier League for Burnley, lader det til, at han ikke var fuldt ud bevidst om fodboldreglerne i denne situation.

Episoden fandt sted i første halvleg af kampen. Efter at have mistet fodfæstet gled AGF-keeperen, hvilket gav Kvistgaarden muligheden for at tage bolden. Men i stedet for at lade Kvistgaarden fortsætte til et stensikkert mål, valgte Peacock-Farrell at trække ham ned, hvilket resulterede i det direkte røde kort.

Efter episoden udtalte Bailey Peacock-Farrell, at han reagerede instinktivt. Han havde ligeledes forstået det sådan, at man ikke længere får en dobbeltstraf – altså både straffespark og udvisning. Målmanden troede, at han ville få gult kort og der ville blive dømt straffespark til Brøndby.

Peacock-Farrell udtalte, at hvis han havde vidst, han blev smidt ud, havde han ladet Kvistgaarden score.

AGFs træner, Uwe Rösler, var enig i dommerens beslutning og sagde, at udvisningen så rimelig ud fra hans position på sidelinjen.

Udvisningen viste sig at være skæbnesvanger for AGF, da de ikke formåede at komme tilbage i kampen.