OL i Tokyo nærmer sig med hastige skridt. Derfor er de kvalificerede fodboldforbund i disse dage i fuld gang med at udtage deres respektive trupper til turneringen.

LÆS OGSÅ: Sampdoria-boss: Damsgaard er ikke til salg

Flere AGF-spillere repræsenterer landshold, der har kvalificeret sig til OL, men der kommer ikke til at være nogen AGF-spillere, der deltager ved legene. Det er gældende, selvom både Gift Links, Zach Duncan og Alex Gersbach kunne have deltaget.

Den danske klub har nemlig besluttet, at trioen ikke skal med til OL. Hvis de skal repræsentere deres respektive landshold, vil det nemlig betyde, at de går glip af mellem fem og otte kampe, hvilket ikke harmonerer med AGF’s planer.

Sådan lyder det fra sportschef Stig Inge Bjørnebye over for Stiften.dk, der dog også påpeger, at spillerne ville have mistet ferie. Af denne grund ville de derfor have begrænset mulighed for at restituere og forberede sig til den kommende sæson.

“Spillerne er i udgangspunktet skuffede over beslutningen, men de forstår vores argumenter – fordi det er vanskeligt ikke at forstå dem. Spillerne ville have mistet ferie og ville derudover have været ude i flere kampe. Og derfor var det en no-brainer af en beslutning,” fortæller Stig Inge Bjørnebye til Århus Stiftstidende.

Det betyder altså, at de tre spillere kommer til at gå glip af OL denne sommer. OL, som oprindeligt skulle have været afviklet sidste, men er blevet udskudt til i år som følge af coronapandemien, bliver afviklet mellem 23. juli og 8. august.

LÆS OGSÅ: Medie: Delaney er på radaren i tre Premier League-klubber

Havde AGF ikke besluttet sig for at modsætte sig det, ville Gift Links kunne have repræsenteret Sydafrika ved OL, mens Duncan og Gersbach kunne have repræsenteret Australien.