AGF har præsenteret planerne for et nyt stadion, der kommer til at koste cirka 400.000 millioner kroner og skal finansieres med hjælp fra donationer. Bestyrelsesformanden regner med, at det bliver nordens mest moderne stadion. 

Det skal være slut med superligafodbold på Aarhus Stadion med den forkætrede løbebane og de vindblæste forhold på lægterne, som har været kilde til ærgrelse for AGF-fans i årevis. Forleden præsenterede AGF-direktør Jacob Nielsen, bestyrelsesformand Lars Fournais og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard planerne for et kommende stadionprojekt til 400.000 millioner kroner med støtte fra Salling Fondene og Lind Invest. 

Det skriver KSDH.

Et topmoderne stadion med plads til 25.000 tilskuere bliver en del af projektet. 

”Vi skal bygge nordens bedste fodboldstadion. Det kan blive et helt fantastisk projekt, som vil blive en kæmpe gevinst for hele byen,” sagde Lars Fournais på pressemødet ifølge Aarhus Stiftstidende, mens klubdirektør Jacob Nielsen var lidt mere tilbageholdende, hvad angår ambitionerne. 

AGF har afsat 50 millioner kroner til projektet, men størstedelen af pengene kommer ude fra, og det sætter nogle krav til rammerne, pointerede han. 

”Vi kan ikke tillade os at stille krav. Det er ikke vores stadion. Jeg håber, vi bliver hørt. Men vi er ekstremt taknemmelige for de donationer, som Salling Fondene og Lind Invest står bag. Og så må det være dem, der spørger os. Vi er ikke i en position, hvor vi kan stille krav,” sagde han ifølge den lokale avis. 

De 400.000 millioner kroner er mange penge, men det er nødvendigt med så stor en investering, hvis faciliteterne skal være moderne og ambitiøse, mener klubdirektøren. 

”Der er nævnt 400 millioner kroner tidligere, og det er nok meget rigtigt, når man samtidig snakker om et moderne stadion. Fordi du kan godt bygge et stadion for færre penge, men hvis det skal være topmoderne og leve op til den komfort, som der forventes af tilskuere i dag, så tror jeg 400 millioner er meget passende.”

Det nye stadion skal kunne rumme landskampe, og her er 25.000 tilskuere en kapacitet, som har været nævnt som en forhåbning hos DBU, der gerne ser et stadion i Jylland, som også har det formål. Jacob Nielsen er dog ikke bange for, at det kan betyde for mange tomme tilskuerpladser, når AGF spiller hjemmekampe. 

”Nej, fordi for det første skal vi have et nyt stadion, fordi vi har potentiale til mange flere tilskuere – uanset hvor vi ligger i tabellen. Vi bør have et højere snit end nu. For det andet, vil et moderne stadion kunne indrettes så intimiteten bevares, selvom der kun sidder 12.000 tilskuere, så det dermed er halvt fyldt.”