Ajax’ unge forsvarsgeneral Matthijs de Ligt mener ikke, at klubben har grund til at frygte nogen oven på sejren over Juventus, hvor han selv scorede det afgørende mål.

Ajax leverede endnu en overraskelse og endnu en forrygende præstation på en svær bane i Champions League, da klubben i går slog Juventus med 2-1 og er videre til semifinalen.

Det undertippede mandskab havde chancer til flere mål og var dominerende i hele anden halvleg, hvor den 19-årige anfører headede bolden i mål til 2-1 efter 67 minutter. Forsvarskometen var da også henrykt oven på sejren.

”Det er ubegribeligt. Vi er så glade over, at vi gjorde det i dag og så stolte af holdet,” sagde den unge hollænder til ViaSportFotball.

Det var forventet, at Juventus ville dominere kampen, efter det første opgør i Amsterdam endte 1-1, og hjemmeholdet kom da også planmæssigt foran på et mål af Cristiano Ronaldo efter 28 minutter. Men Donny van de Beek udlignede seks minutter senere, og så gik gassen så smut ud af ballonen hos de italienske mestre.

Med hårdt genpres og hurtige omstillinger fik det unge Ajax-mandskab skabt den ene chance efter den anden. Matthijs de Ligt mener da også, at holdet med denne præstation – samt 4-1-sejren over Real Madrid på Bernabeu – har fået vist omverdenen, hvad Ajax indeholder.

”Vi ved, at vi har masser af teknisk kvalitet, så vi frygter ingen modstandere. Vi ved, at vi kan spille, og som du kan se, er vi rigtige gode i øjeblikket. Vi har ingen grund til at frygte nogen,” sagde han til det hollandske medier. Men lige nu tænker han ikke på semifinalen.

”Jeg nyder øjeblikket, for man ved aldrig, hvor længe det varer. Det var en ubeskrivelig aften, og vi skal nyde det. Jeg kan ikke udtrykke, hvor stolt jeg er over vores spillere. Jeg vidste, at vi kunne gøre det, men at vi så også gjorde det, er utroligt.”