Arsenal Football Club står over for en betydelig omstrukturering denne sommer, hvor flere spillere er sat til salg i et forsøg på at frigøre midler og forbedre holdets muligheder for et mesterskab i næste sæson.

Det londonbaserede fodboldhold er klar til at modtage bud på ikke mindre end syv af deres spillere, mens tre andre allerede har planlagt deres afgange.

LÆS OGSÅ: Erik ten Hag får støtte fra uventet kant

Aaron Ramsdale, Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe, Kieran Tierney, Nuno Tavares, Albert Sambi Lokonga og Reiss Nelson er alle blevet gjort tilgængelige for andre klubber, da træner Mikel Arteta ser frem til at forstærke truppen med nye talenter.

Disse spillere repræsenterer en blanding af unge talenter og etablerede medlemmer af førsteholdet, hvis salg kunne bringe væsentlige indtægter.

Omregnet til danske kroner kan salget af blot en af disse spillere, som Aaron Ramsdale, som tidligere er købt for omkring 180 millioner DKK, potentielt indbringe Arsenal en betydelig sum.

Det skriver The Mirror.

Desuden er det bestemt, at Cedric Soares, Mohamed Elneny og målmand Arthur Okonkwo vil forlade klubben ved kontraktens udløb i slutningen af juni. Disse spilleres afgang er en del af en større strategi om at reducere lønudgifter og gøre plads til nye ansigter.

Udover at gøre plads økonomisk, ser det ud til, at Arsenal også har planer om at investere kraftigt i holdet.

Med yderligere midler til rådighed forventes det, at Arteta og den sportslige ledelse kan bringe frisk blod ind, der kan styrke holdets ambitioner om at være med i toppen af Premier League og i europæiske turneringer.

Interessant nok kunne hjemmeavlede spillere som Nketiah, Smith Rowe og Nelson, der alle er uddannet i Arsenals Hale End akademi, generere en fortjeneste på 100%, hvilket ville være i overensstemmelse med Premier Leagues finansielle fair play-regler.

Mens nogle nøglespillere er sat til salg, forventes det dog, at stjerner som Thomas Partey og Gabriel Jesus forbliver på holdet, trods rygter om det modsatte.