Aston Villas Jack Grealish blev overfaldet af en baneløber under søndagens opgør mod Birmingham. Nu er manden anholdt af politiet. 

”En rød linje er krydset med dette kujonagtige overfald på en spiller, som er uden fortilfælde i engelsk fodbold. Vi sætter vores lid til, at gerningsmanden vil få loven at mærke for fuld kraft, ligesom vi forventer, at myndighederne efterforsker omstændighederne ved den beklagelige hændelse, der forekom i dag.”

Det var nogle af ordene fra Aston Villa, da klubben kom med en officiel udmelding efter søndagens kamp i den næstbedste række i lokalopgøret ude mod Birmingham.

Der var spillet 10 minutter af  kampen, da hændelsen skete. Jack Grealish gik med ryggen til tilskueren, da han blev overfaldet af manden, der kom løbende i fuld fart. 

”Rivalisering er en del af fundamentet ved disse opgør. Men som vi også er sikre på, at vores venner i Birmingham City vil mene, så er det, at få en spillers sikkerhed udsat på denne måde til stor bekymring for hele fodboldkulturen,” som det står i udmeldingen fra Aston Villa

Birmingham var i samme ombæring også ude at fordømme overfaldet. 

”Hvad der skete, har ingen plads i fodbold. Jack er en Birmingham-fyr uanset sit tilhørsforhold til sin klub og burde ikke at have været udsat for det her. Der er ingen undskyld,” som det lyder i en pressemeddelse fra klubben, som også skriver, at de vil hjælpe myndighederne med efterforskningen bedst muligt. 

Gary Neville, der er fodboldkommentator hos Sky Sports, skriver på Twitter, at han regner med, at Birmingham vil blive straffet, så det kan mærkes oven på hændelsen.

”Klubben bliver nødt til at blive straffet, så det kan afskrække andre for ikke at sikre sig mod lignende i fremtiden. De skal fratrækkes point eller spille på et tomt stadion i 10 kampe!” som den tidligere Manchester United-spiller skrev på det sociale medie. 

Det engelske fodboldforbund har foreløbigt meldt ud, at man vil samarbejde med politiet, da baneløberens gerning er et lovbrud, ligesom fodboldforbundet vil finde ud af, hvordan man kan sikre sig mod, at lignende ikke sker i fremtiden. 

Jack Grealish scorede i øvrigt kampens eneste mål efter 67 minutter.