Leonardo Bonucci får kritik fra flere sider, efter at han har sagt, at hans holdkammerat Moise  Kean var medskyldig i, at Cagliari råbte racistiske tilråb efter ham.

Juventus’ 19-årige angriber Moise Kean scorede udeholdets mål til 2-0 i gårsdagens opgør mod Cagliari, hvorefter han jublede med åbne arme lige foran området med hjemmeholdets mest dedikerede fans. Derefter kom der racistiske tilråb og lyde fra tilskuerne. Efter kampen sagde Keans holdkammerat Leonardo Bonucci, at det unge angrebstalent selv var medskyldig i tilråbene, da han provokerede tilskuerne med sin jubel. 

”Kean ved, at når han scorer et mål, skal han fokusere på at juble med sine holdkammerater. Han ved, at han kunne have gjort det anderledes,” siger forsvarsgeneralen til Sky Sport Italia, mens han samtidig anerkender, at der kom racistiske ytringer fra lægterne. 

”Blaise (Matuidi) hørte det og var rasende. Jeg mener, at skylden er 50/50, da Moise ikke burde have  jublet dernede, mens tilskuerne skulle heller ikke have reageret sådan. Men vi er professionelle og skal sætte et eksempel og ikke provokere.”

Bonuccis holdning har fået flere prominente fodboldkollegaer til at reagere. På Instagram har Raheem Sterling lavet et opslag, hvor han griner af argumentet om, at skylden er 50 procent Keans. Ligeledes har Mario Balotelli kommenteret sagen på sin instagram-profil, hvor han hylder Moise Kean for angriberens reaktion. 

”Bravo! Og sig til Bonucci, at han skal være glad for, at jeg ikke var der. I stedet for at forsvare dig, gør han det her? Wow. Jeg er chokeret. Jeg elsker dig!” skriver den 28-årige Marseille-angriber til sin yngre angrebskollega. 

Moise Kean bliver betragtet som et af Europas største angrebstalenter, og han har allerede fået debut på det italienske landshold og scoret – som den yngste nogensinde. Med sit mål mod Cagliari i går aftes, er han oppe på fire scoringer i Serie A i denne sæson.