Barcelona-træner Ronald Koeman mener ikke, at hans hold er blandt favoritterne til at vinde dette års Champions League. Det skyldes, at det catalanske storhold har haft en knap så godt start på den nye sæson.

Da han talte forud for tirsdagens opgør mod ungarnske Ferencvaros i deres opgør i Gruppe G i Champions League, nedtonede Koeman mediernes snak om, at catalanerne kunne blive europæiske mestre.

“Når du er i Barcelona, vil du altid være der, for at kæmpe for trofæer, det være sig i La Liga eller Europa. Vi er ikke favoritterne, men vi kan nå langt,” sagde han ved pressekonferencen.

Manglende Champions League-succes

Barca manglende succes i Champions League – de har kun haft en semifinaleoptræden siden de sidst vandt turneringen i 2015 – er af mange angivet som Lionel Messis primære årsag til, at han forsøgte at forlade Camp Nou i sommerens transfervindue.

Den argentinske angriber har flere gange givet udtryk for sit ønske om at løfte trofæet igen, og denne sæson kan være hans sidste chance for at gøre det med Barcelona. Hans nuværende kontrakt udløber nemlig næste år.

“Lige nu kan du måske sige, at hans præstationer kunne være bedre,” sagde Koeman om sin 33-årige kaptajn, efter Barca led et chokerende 1-0-nederlag til Getafe i La Liga lørdag.

“Men når du ser ham til dagligt, er han glad og ønsker at spille og være holdets kaptajn. Jeg har ingen klager eller tvivl om hans indsats.”

Fokus er på Champions League

Kampen mod Ferencvaros afvikles blot fire dage før sæsonens første El Clasico. Kampen spilles hjemme på Camp Nou, men Koeman sagde, at holdet kun fokuserer på Champions League nu.

“Vi ved, at det ikke bliver en nem kamp. Vi stiller med et stærkt hold. Lørdagens kamp er ikke vigtig lige nu – den vigtige kamp er morgendagens kamp. Det bliver en hård kamp, da der ikke findes en let modstander nu til dags,” tilføjede hollænderen.

“Det er altid vigtigt at vinde den første Champions League-gruppekamp – især på hjemmebane.”

Koeman skal stille hold uden målmand Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba samt langtidsskadede Samuel Umtiti.