Milans tidligere forsvarskaptajn Franco Baresi mener, at klubben er på vej tilbage i det gode selskab med den nuværende ledelse. 

AC Milan fik nye ejere i juli, 2018, da den amerikanske hedge fund Elliot Management overtog kontrollen med klubben fra den kinesiske forretningsmand Li Yonghong. Og siden da er det gradvist begyndt at gå bedre for Milano-klubben, der i øjeblikket ligger nummer tre i Serie A og har fået indlemmet Paolo Maldini og Leonardo i det sportslige setup i klubben. En udvikling, der glæder Franco Baresi. 

”Elliot har givet os en følelse af soliditet, som er blevet overført til klubbens ambitioner. Jeg håber, at de nuværende ejere af Milan forelsker sig i klubben og bliver i mange år,” siger den tidligere forsvarsklippe til Gazzetta Dello Sport, hvor han i samme interview giver udtryk for sin respekt klubbens tidligere ejer, Silvio Berlusconi, der i dag har overtaget ejerskabet af Serie C-klubben Monza. 

Paolo Maldini er blevet ansat i Milan som strategi- og udviklingschef, mens Leonardo har fået jobbet som sportsdirektør. Og de to klublegender passer godt ind, mener Baresi. 

”Maldini og Leonardo er bevidste om betydningen af ordet ”Milan,” og de ved, hvilken sti der er den rigtige at følge. De kom til klubben i en svær tid og gjorde det godt i transfervinduet i januar. Alle har længe villet have Paolo tilbage i fodboldens verden, og nu er alle glade for, at tiden er kommet,” siger Franco Baresi, der også roser klubbens træner Gennaro Gattuso for at have skabt en kompakt defensiv med Alessio Romagnoli med dirigentstokken. Den 24-årige midterforsvarer imponerer klublegenden. 

”Han er forsigtig og fokuseret. Han har tillid fra alle: holdkammeraterne, træneren og klubben. Hans kvaliteter har været synlige fra begyndelsen, da han kom hertil. Mentalt og teknisk. Det var det rette valg at give ham anførerbindet,” siger Baresi til den italienske sportsavis. 

AC Milan spiller lokalderby mod Inter på søndag. Og det opgør er altid svært at spå udfaldet af, mener den 58-årige italiener. 

”Derbyet er altid uforudsigeligt, og der bliver skrevet historie hver gang. Ved du, hvor ofte jeg har prøvet at spille på holdet, der var udråbt som favorit for så at tabe?”