Brøndby har sagt farvel til den tyske træner efter svingende resultater. Onsdag præsenteres en ny træner i klubben, som måske kan blive en mand fra klubbens egne rækker. Samtidig leder klubben efter en langsigtet erstatning på posten. 

Brøndbys 2-1 nederlag i Esbjerg i weekenden var dråben. I dag fik Alexander Zorniger en fyreseddel ovenpå en sæson, der foreløbig har budt på 9 nederlag i superligaen og en aktuel position som nummer 4 med 22 point op til FC København på førstepladsen.

Som Tipsbladet kan fortælle, har klubben skrevet på sin hjemmeside, at en ny træner bliver annonceret på onsdag. Og her peger indikationer på en løsning fra klubbens egne rækker.

Det kunne være Martin Retov, der har været assistent for Zorniger eller den nuværende U-19-træner, Joakim Mattson. Brøndbys sportchef, Ebbe Sand, vil dog ikke ud med, om det bliver en af de to.

Men hvad angår den langsigtede løsning, sagde han til Tipsbladet, at han ikke vil lægge hovedet på blokken og sige noget om, hvorvidt det bliver en dansker eller en udlænding.

”For mig handler det om at finde en træner med de kvaliteter, vi søger – også i forhold til udvikling af egne talenter. Det er ikke kun danske trænere, der har det fokus,” sagde sportschefen. 

Blandt iagttagere spekuleres der i, om FC Nordsjællands offensivt indstillede træner, Kasper Hjulmand, kan blive den langsigtede løsning for Brøndby, men ifølge sportschefen har klubben ikke været i kontakt med potentielle navne endnu.

Foreløbig gælder det en vigtig kamp mod Randers FC på søndag, siger han. Og her skal der ”løftes i flok og rykkes tættere sammen.” 

Alexander Zorniger nåede at stå i spidsen for Brøndby IF i 94 kampe i superligaen. Her blev det til to sølvmedaljer, og så vandt han også en pokaltitel med holdet mod Silkeborg i 2018.