38-årige Zlatan Ibrahimovic vender tilbage til AC Milan på en fri transfer. En fornuftig handel, mener Fabio Capello, som tror, at svenskeren kan bidrage med vindermentalitet. 

Forleden blev det, som mange havde ventet, officielt: Zlatan Ibrahimovic vender tilbage til Serie A og nærmere bestemt AC Milan, hvor svenskeren ankommer på en fri transfer, efter hans kontrakt med LA Galaxy er udløbet. 

Og den tidligere AC Milan-træner Fabio Capello anser aftalen som fornuftig for den skrantende storklub, der i øjeblikket roder rundt på en 11. plads. 

”Han er en spiller med karakter, og som går på banen for at vinde og ikke blot for at deltage. Han er med til at motivere andre på den måde,” sagde den 73-årige italiener, da han blev interviewet i programmet ’Dribbling’ på Rai 2. 

Ibrahimovic har ikke spillet kampe i nogle måneder, og derfor vil der gå noget tid, før svenskeren er i kampform, pointerede Capello, men når den tid kommer, vil han være i stand til at gøre sine medspillere bedre. 

”Nogle spillere scorer mange mål, når de spiller ved siden af Zlatan og mindre, når han ikke er i deres klub i længere. Her taler jeg primært om midtbanespillere, som presser fremad fra dybden for at score mål.”

Som Football Italia skriver, var Fabio Capello den første træner i Serie A, der fik fornøjelsen af Ibrahimovic på holdet, da angriberen skiftede fra Ajax til Juventus i 2004. 

”Jeg forsøgte at få den kvalitet og det talent, han besad, frem, som han indtil da havde kæmpet lidt med for alvor at vise,” fortæller han. 

Selvom Milan bliver forstærket med Zlatan Ibrahimovic på holdet, tror Fabio Capello dog ikke på, at klubben kommer til at blande sig i toppen af Serie A i denne sæson. Dertil er der for mange point, der skal indhentes. 

”Juventus og Inter har, hvad det kræver for at vinde ligaen. Men de romerske klubber gør det også godt. Lazio i særdeleshed har ingen frygt, når de spiller mod favoritterne.”