Yussuf Poulsen var her og der og alle vegne i fredagens landskamp mod Slovenien. På den måde kan man sige, at han lod støvlerne tale og overbeviste på den måde alle sine kritikere om, at han i den grad er god nok til det danske landshold.

Hans nære ven og holdkammerat, Christian Nørgaard, kunne heller ikke dy sig efter fredagens sejr over Slovenien. Han måtte i et interview med Bold.dk sende et par stikpiller efter Poulsens mange kritikere. Både kritikere på landsholdet og i hans klub i Leipzig.

Nørgaard påpegede, hvordan Poulsen ofte modtager uberettiget kritik, på trods af at være en nøglespiller for både landsholdet og sin klub, RB Leipzig. “Han sætter bare tonen,” sagde Nørgaard, og fremhævede Poulsens evne til at påvirke spillet både med og uden bolden. Han beskrev Poulsen som en spiller, der ikke kun bidrager med hårdt arbejde og intense løb, men også med teknisk dygtighed og evnen til at gøre livet surt for modstandernes forsvar.

Nørgaard understregede, at Poulsens præstation mod Slovenien var et klart bevis på hans kvaliteter, og udtrykte håb om, at pressen ville anerkende dette med topkarakterer. Han påpegede, at Poulsen har været en fast del af Leipzig i et årti, en klub der konstant forlænger hans kontrakt på trods af at hente store navne ind. Og at Poulsen faktisk holder de store stjerne på bænken.

Yussuf Poulsens betydning for det danske landshold i aftes kan ikke overvurderes. Hans evne til at presse modstanderen, skabe rum og bidrage i det defensive arbejde er afgørende elementer i holdets succes. Poulsen var konstant farlig og kilde til en evig uro for Slovenien.