Antonio Conte er klar til et nyt trænerjob efter en pause og rygtes i øjeblikket til flere italienske klubber. Selv siger han, at gerne vil træne Roma på et tidspunkt. 

Antonio Conte er en fri mand på markedet og har ikke trænet et hold, siden han blev fyret i Chelsea sidste år. For et par dage siden sagde den 49-årige italiener, at der er 60 procent chance for, at han vender tilbage til Serie A som træner i næste sæson. Conte har gode minder fra sit hjemlands liga, hvor han stod i spidsen for Juventus fra 2011 til 2014 og vandt tre mesterskaber. 

Nu fortæller Antonio Conte, at Roma – som han også sættes i forbindelse med – er en klub, han gerne vil træne. I hvert fald på et tidspunkt. 

”Jeg blev forelsket i Rom i de to år, hvor jeg var landstræner,” siger han til La Gazzetta dello Sport. Antonio Conte var træner for det italienske landshold fra 2014 til 2016, inden han kom Chelsea og vandt et mesterskab og en FA Cup-titel. 

”På Olimpico mærker man tilhængernes passion. De lever fodbold og med en særlig intensitet. Det er et meget passioneret miljø, der omgiver en. Lige nu er forholdene ikke til det, men jeg tror, at jeg en eller anden dag – før eller siden – vil blive træner i Roma.”

Conte er ligeledes blevet rygtet tilbage til Juventus, hvor mange har spekuleret i, at Massimiliano Allegri er i gang med sin sidste sæson. Til det siger han, at man aldrig kan vide, hvad der vil ske. 

I interviewet med den italienske sportsavis pointerer Antonio Conte, hvor godt det har været for ham at prøve kræfter med trænergerningen i engelsk fodbold, der modnede ham som træner. 

”Jeg vil anbefale det til alle italienske trænere. Det er hårdt, men det styrker dig. Hvis nogen ringer til mig i dag, ved jeg, at jeg skal arbejde for min ide om fodbold og min metode. Mit mål er sejr, og vejen dertil handler om hårdt arbejde, at ofre sig og være en enhed.”