Efter flere udfordrende år i udlandet, vendte Mikkel Duelund sidste år tilbage til de trygge rammer i AGF. Samme sted som hans fodboldrejse oprindeligt begyndte.

Vejen hjem blev især påvirket af personlige omstændigheder, der blev særligt vigtige, da hans kæreste blev gravid.

Duelund forlod FC Midtjylland i 2018 for at tage skridtet ud i den internationale fodboldverden. Her skiftede han til ukrainske Dynamo Kyiv. Der stødte han på flere udfordringer. En alvorlig ankelskade og den efterfølgende krig med Rusland satte en brat stopper for hans fremskridt i Ukraine.

Det førte ham til NEC Nijmegen i Holland, men snart skulle hans liv tage en ny drejning. Nyheden om, at han skulle blive far, ændrede hans prioriteter.

Duelund beskriver denne periode med egne ord i Viaplay-programmet Offside: “Det er noget helt specielt, og det er sygt at mærke, at der bare er noget der pludselig kan snakke så højt i hovedet. For mit vedkommende var det, at komme hjem i vante rammer og trygge omgivelser.”

Han oplevede også sportslige udfordringer i Æresdivisionen, hvor han gradvist mistede sin plads på holdet, og skaderne fra tiden i Ukraine fortsatte med at plage ham. Disse faktorer førte til, at han udtrykte et ønske om at vende tilbage til Danmark.

Duelund forklarer yderligere: “Det startede med, at jeg sagde til Nijmegen: ‘Jeg vil gerne hjem, og det har ikke noget med jer at gøre.’ Jeg kunne mærke, at der var noget, som trak i mig, og det var de mega forstående overfor.” Efter at have fået tilladelse til at forlade klubben, rettede han straks sin opmærksomhed mod det danske marked, med en særlig præference for AGF. En aftale blev hurtigt indgået, hvilket markerede starten på et nyt kapitel i hans karriere.

Siden sin hjemkomst har den 26-årige spiller deltaget i 21 kampe for AGF i forskellige turneringer. Desværre blev han ramt af endnu en ankelskade, som krævede operation og satte ham ud af spil i efteråret.