I det sydamerikanske land Peru har den danske højreback Oliver Sonne opnået en bemærkelsesværdig popularitet, der strækker sig langt ud over fodboldbanens grænser.

Siden de første rygter om Sonnes skifte af nationalitet til Peru kom frem, har interessen for ham i landet været støt stigende.

Denne interesse tog en dramatisk drejning, da Perus tidligere landstræner, Juan Reynoso, besøgte Sonne. Efterfølgende blev Sonne udtaget til det peruvianske landshold, hvilket udløste en bølge af begejstring blandt de peruvianske fodboldfans. Merchandise som T-shirts og kopper prydet med Sonnes billede er blevet et almindeligt syn i Peru.

Men det er ikke kun på gaden, at Sonnes popularitet er tydelig. På internettet har han også gjort et markant indtryk. Over de seneste måneder er Sonne blevet den mest søgte person i Peru på Google, ifølge det peruvianske medie Tec Libero.

Med hele 7,6 millioner søgninger har han overhalet internationale stjerner som popikonet Shakira og den peruvianske sanger Tongo. Endvidere overgår han også Perus præsident Dina Boluarte samt skuespillerne Margot Robbie og Matthew Perry på denne liste.

Sonne befinder sig i et fornemt selskab på listen over de mest søgte personer i Peru. Blandt andre på listen finder man Gerard Piqués nye kæreste, Clara Chía Martí, den franske fodboldstjerne Kylian Mbappé, den tyrkiske skuespillerinde Cansu Dere og den peruvianske topmodel Luciana Fuster.