Ajax er på jagt efter en ny cheftræner.

Ifølge det hollandske medie Voetbal Primeur, er FC Københavns Jacob Neestrup på listen over potentielle kandidater til denne prestigefyldte rolle.

Ajax søger en ung, progressiv og innovativ træner til at overtage roret til sommer, når John van’t Schip træder ind i det tekniske team. Neestrup, der kun er 35 år gammel, har allerede vist imponerende resultater med FC København, herunder et mesterskab, en pokaltitel og en lovende præstation i Champions League-gruppespillet, hvor FCK ligger til at gå videre.

Neestrups succes i FCK har ikke gået ubemærket hen, og det har vakt interesse fra Ajax, som er kendt for at være en klub, der værdsætter ungdom og innovation. Listen over kandidater til cheftrænerposten hos Ajax er dog lang og inkluderer navne som Will Still, Sebastian Hoeness, Francesco Farioli, Thiago Motta, Jagoba Arrasate, Ruben Amorim, Kjetil Knutsen, Jordi Cruijff, Dave Vos og Sipke Hulshoff.

I et interview med Viaplay i september udtrykte Neestrup dog en vis skepsis over for ideen om at træne i udlandet. Han påpegede, at selvom mange danske trænere og spillere har succes i udlandet, er det ikke nødvendigvis større at være i en udenlandsk klub sammenlignet med at være i FC København.

Neestrup, der har stået i spidsen for FCK siden september 2022 og har kontrakt til sommeren 2026, fremhævede vigtigheden af klubperspektivet og stillede spørgsmålstegn ved, om der findes en klub på hans niveau, der kunne være større end FCK.