I hjertet af Belgien, hos den traditionsrige fodboldklub Anderlecht, har en gruppe danske spillere fundet sammen om mere end blot fodbold.

Kasper Schmeichel, Kasper Dolberg, Thomas Delaney og Anders Dreyer, der alle er prominente navne i dansk fodbold, udgør en unik dansk koloni i klubben.

Deres samhørighed strækker sig langt ud over grønsværen, hvor de deler både hverdagens glæder og udfordringer.

Kasper Dolberg har løftet sløret for det gode kammeratskab, der hersker blandt de danske spillere. Han fortæller, at de ofte samles om måltider, selvom han indrømmer, at hans egne kulinariske evner måske ikke er på højde med hans fodboldtalent. “Vores kærester har det også godt med hinanden, og Dreyer, som den eneste uden børn, får gode råd fra os andre,” tilføjer Dolberg.

En særlig anerkendelse går til Kasper Schmeichel, som kan bryste sig med titlen som holdets bedste kok. “Schmeichel er fantastisk i køkkenet. Sidst lavede han en lækker pastaret, men det bliver nok snart min tur,” siger Dolberg med et smil til NewsDay. 

Det er tydeligt, at Schmeichel ikke kun er en stjerne på banen, men også bag gryderne.

Den danske kvartet ankom til Anderlecht i sommeren 2023. De har hurtigt fundet rytmen i den belgiske liga, og har alle fundet en plads på det belgiske storhold.