Mikael Anderson har været fremragende i denne sæson.

Det har AGF nydt godt af, mens modstanderne bogstaveligt talt har haft svært ved at dæmme op for ham.

Det har betyder, at han har lagt sig i spidsen for en bemærkelsesværdig statistik, nemlig mængden af frispark, han har trukket fra modstanderne.

Andersons evne til at udfordre og forstyrre modstanderne har resulteret i en uhørt høj frekvens af ureglementerede indgreb mod ham.

Dette unikke fænomen i dansk fodbold er blevet analyseret af SpilXpertens fodboldanalytiker, Benjamin Leander.

I løbet af de første 14 kampe i Superligaen har dommerne dømt ikke mindre end 49 frispark til fordel for Anderson.

Dette er langt større end antallet af frispark, der er dømt mod de nærmeste konkurrenter på listen, OBs Rami Al Hajj og Brøndbys Mathias Kvistgaarden, som hver har fået dømt 29 frispark mod sig. Det svarer til næsten fire frispark pr. kamp.

Anderson har også trukket syv gule kort til sine direkte modstandere i denne sæson, hvilket kun overgås af FCNs Ibrahim Osman, der har trukket 10 gule kort på 24 frispark.

Det er ikke kun i Danmark, at Andersons tal er bemærkelsesværdige.

Når man sammenligner med de europæiske Top10 Ligaer i indeværende sæson, er der kun én spiller, der er mere udsat end AGFs islandske kreatør. Det er skotske Callum Slattery, der spiller for Motherwell.

Andersons evne til at tiltrække frispark er en stor cadeau til hans tekniske færdigheder, der får den islandske spiller til at skabe situationer, der udfordrer modstandernes forsvar.